Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Laatste Nieuws!

  • Carlo Brantsen

    http://www.carros.nl/autonieuws/raceversie-lotus-evora-onthuld/

  • lotus

    Lotus heeft een speciale uitvoering van de Exige ontworpen als hommage aan de meest succesvolle Formule 1 auto ooit, de Lotus Type 72. Die type-aanduiding komt dan ook terug in die van de Exige.

    De Lotus Type 72 F1-auto boekte in de periode van 1970 tot 1975 liefst twintig Grand Prix-overwinningen. De auto werd gereden door coureurs als Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Ronnie Peterson en Jacky Ickx. De Lotus Type 72 werden drie constructeurs kampioenschappen behaald (1970, 1972 en 1973) en twee rijders WK's

    John Player Special

    De Lotus Exige S Type 72 is uitgevoerd in de kleurstelling zwart en goud, net als de John Player Special F1-auto's destijds. Zelfs de goudkleurige afwerking wordt gedaan door dezelfde persoon als destijds.

    Motorisch is de Exige S Type 72 identiek aan de gewone Exige S. Dat betekent een 1,8 liter Toyota-motor met turbo en 225 pk, die de auto in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h laat sprinten en een top van 233 km/h mogelijk maakt. Als optie is motortuning tot 240 pk mogelijk.

    SportPack

    De Exige S Type 72 heeft standaard een Sport Pack en een hoogwaardig interieur, met onder andere zwarte ProBax sportstoelen, afgewerkt met goudkleurig stiksel. Iedere auto heeft een unieke badge die verwijst naar één van de twintig overwinningen in de Formule Een. De Exige S Type 72 heeft speciale zwartgouden lichtgewicht wielen en is afgewerkt met handgeschilderde gouden Type 72 en Exige S logo’s. Tot het Sport Pack behoren ook een stalen rolbeugel, tractiecontrole, dubbele oliekoelers en een verstelbare stabilisatorstang voor.

    (carros.nl)